A "Memory Stick" mellé áll Japán legnagyobb mobilszolgáltatója

A Japán NTT DoCoMo digitális fényképezőgéppel felszerelt mobiltelefonjai Sony "Memory Stick" memóriakártyákat fognak használni.

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója tegnap bejelentette, hogy a közeljövőben megjelenő, digitális fényképezőgéppel is felszerelt mobiltelefonjaiban a Sony körülbelül egy csomag rágógumival megegyező méretekkel rendelkező, digitális másolásvédelmet is támogató flash-alapú memóriakártyáját fogja alkalmazni.

A szigetországban 59 százalékos piaci részesedéssel rendelkező DoCoMo nemrégiben mutatta be nyáron piacra kerülő, “i-shot” fantázianevű szolgáltatásához szánt mobil készülékeit, melyek érdekessége, hogy az integrált fényképezőgépen kívül beépített vakuval is rendelkeznek, lehetővé téve a sötétben való fotózást is. A "Memory Stick" alkalmazása révén az újfajta mobiltelefonok tulajdonosai könnyedén továbbíthatják a készülékeken lévő képeket számítógépeikre, vagy más eszközökre.

A Sony "Memory Stick" kártyáit digitális zenelejátszókban, fényképezőgépekben, és többek között a Playstation 2 játékkonzolban alkalmazzák. Nemrégiben a Samsung is felfedte első "Memory Sticket" támogató termékeit, de a Hitachi is bejelentette, hogy valószínűleg licencelni fogja a technológiát. A Sony várhatóan júliusban fogja bevezetni a piacokra az eredeti "Memory Stick" újgenerációs, Duo névre keresztelt, bélyegméretű változatát.

Kapcsolódó link:

NTT DoCoMo