Pocket PC-alapú kéziszámítógépek az Acertől

Az Acer nemsokára vadonatúj PDA-kkal jelenik meg a piacon.

A tajvani gyártó a korábbi Palm OS-alapú modellek után a napokban mutatta be első Pocket PC operációs rendszert futtató tenyérgépeit. Az Acer két új kéziszámítógéppel kívánja meghódítani a vásárlókat, ezek az N20, illetve az N20w típusjelet viselik. Az utóbbi modell abban különbözik az elsőtől, hogy támogatni fogja a 802.11b vezeték nélküli adatátviteli szabványt is.

Mindkét új zsebgép belsejében az Intel hordozható eszközökbe szánt, XScale mikroarchitektúrájú PXA250-es processzora található, amely akár 400 MHz-es órajelen is működtethető, azaz jelentősebb nagyobb teljesítményt biztosít a Power PC-alapú eszközökben napjainkban leginkább elterjedt 206 MHz-es Intel StrongARM chipeknél. Az Xscale lapkát fogja használni több, idén nyáron debütáló kéziszámítógép, többek között a Fujitsu Siemens Pocket LOOX, és a Compaq iPAQ H3900-as sorozata is.

A 3,8 inches, 65 ezer szín megjelenítésére alkalmas érintőkijelzővel ellátott Acer kéziszámítógépekben a felhasználói programok, és a hozzájuk kapcsolódó adatok tárolására 64 megabájt memória áll rendelkezésre, az operációs rendszer pedig 32 megabájt flash ROM-ban tárolódik. Érdekesség, hogy a memória nem a szokásos CompactFlash, vagy MMC/SD-kártyákkal, hanem Memory Stick modulokkal bővíthető, igaz egy opcionális kiegészítő segítségével a CompactFlash memóriák fogadása is megoldható. Mindkét kéziszámítógépet az USB porton keresztül lehet a személyi számítógéphez csatlakoztatni. Az n20-as modell 1000 mAh-s lítium-polimer akkumulátorral van felszerelve, addig az n20w típust duplaakkora kapacitású akkuval fogja szállítani a gyártó. Ennek eredményeként míg az N20-as modell vastagsága 12,9 milliméter, addig a nagyobb kapacitású akkumulátorral felszerelt változat 6,7 milliméterrel vastagabb.

Az Acer egyelőre nem hozta nyilvánosságra sem a két új kéziszámítógép várható árát, sem pedig tervezett megjelenési idejét.

Kapcsolódó link:

Acer