HP: fókuszban a digitális képkidolgozás

A Hewlett Packard megkezdte hazai offenzíváját, mellyel a nyomtatók terén idáig szerzett piaci részesedését kívánja növelni.

A Hewlett Packard magyarországi leányvállalata egyszerre több új nyomtatót is megjelentetett a hazai piacon. A cég június 6-i sajtótájékoztatóján négy új tintasugaras és egy lézernyomtatót mutatott be. A HP Photosmart termékcsalád két új tagja a 7150 és 7350 jelű modell fényképminőségű nyomtatást kínál. Mindkét készülék a HP Photoret IV technológiára alapul, mely 1,2 millió különböző színárnyalat előállítására képes.

A Deskjet-sorozat szintén két új taggal bővült, a 3820 és az 5550 jelű modellek közül utóbbi 1200*1200-as bemeneti felbontás mellett 4800*1200 dpi-re optimalizált felbontású képeket nyomtat.

A tintasugaras printerekkel egy időben került bemutatásra a HP color Laserjet 4600 lézernyomtató is, mely percenként 16 fekete-fehér vagy színes oldal nyomtatását végzi el. A Laserjet 4600 webszervere segítségével távolról is kezelhető.

Az új termékek piacra dobása jól jelzi a Hewlett Packard azon szándékát, mellyel a digitális képkidolgozás terén piaci részesedését növelni igyekszik. A tintasugaras és lézernyomtatók piacán jelenleg 60 százalékos résszel rendelkező vállalat az idei év végéig számos újdonsággal jelentkezik.

Korábban:

Teszt: HP Photosmart 812

Drót nélküli hálózati nyomtató a Ricohtól

Új munkacsoportos nyomtató a Minoltától