Az APC olyan új szünetmentes áramforrásokat mutatott be Magyarországon, melyeket a gyártó kifejezetten otthoni használatra, illetve kisvállalatok számára ajánl.

Áramkimaradások, illetve  hálózati feszültségingadozás ellen kínál védelmet az amerikai American Power Conversion (APC) hazánkban június 12-én bemutatott két új terméke, amelyek irodai, illetve otthoni felhasználásra készültek. Közös jellemzőjük, hogy nemcsak a számítógépes rendszerek, hanem szórakoztató-elektronikai cikkek tulajdonosainak is megoldást nyújtanak.

APC Back-UPS ES 500

A Back-UPS ES 350 (225 Watt), és a Back-UPS ES 500 (325 Watt), a korábbi modellektől eltérően szabványos konnektor-elosztóként használhatók. Az egyenként öt-öt földelt csatlakozóval ellátott készülékeknél három csatlakozó szünetmentes és túlfeszültség, kettő pedig túlfeszültség elleni védelemmel látták el - áramkimaradásnál 11 percig biztosítják az áramellátást. A Back-UPS ES sorozatot automatikus diagnosztikával, rendszerleállítással, fájlmentéssel, intelligens akkumulátor-felügyelettel, illetve egy vonal (telefon/fax/modem/DSL) túlfeszültség védelemmel is ellátták.