Az átalánydíjas internetelérést biztosító csomag költségeit az állam is támogatni fogja, jelentette be Kovács Kálmán miniszter, aki nem árulta el az összeg nagyságrendjét - írja a Magyar Hírlap.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium szerződést kínál minden távközlési társaságnak, amellyel a Matáv július 1-jétől megszűnő kedvezményeit pótolnák. A Magyar Hírlap szerint életben maradnak a ma még létező Matáv-kedvezmények, csak a nevük fog változni. Így a Matáv presztízsveszteség nélkül szállhat ki a Mindenkinek csomag és az éjszakai kedvezményes internetdíj történetéből. Az állam szerződést fog kínálni minden egyes távközlési társaságnak, amely az átalánydíjas internetcsomagot és más kedvezményeket kínál. Állami pénzzel is támogatják a megvalósulást, de a miniszter nem árulta el az összeg nagyságrendjét.

A programról még nem döntött a kormány, de még július 1-je előtt alá fogják írni a szerződéseket az arra hajlandó távközlési társaságokkal. Valószínűleg rövidesen nyilvánosságra hozzák a bevezetendő internetes díjcsomagok részleteit. Megkérdeztük a minisztert, vajon a Matávon kívül a Vivendi is aláírja-e a tervezett megállapodást, de erre nem adott egyértelmű választ.

Korábban:

Vállalati modellre épít az infominisztérium

Leszavazták az olcsó internet javaslatát