Az internetezők jogainak védelmére alakult civil szervezet az átalánydíjas internet-hozzáférés fenntartását, illetve elfogadható árstruktúra bevezetését szorgalmazza.

Hétfő délelőtt a Netfelhasználók Érdekvédelmi Társaságának (NETÉRT) delegációja, Németh Attila elnök vezetésével javaslatokat terjesztett elő a Matáv részére a magyarországi modemes internet-elérési kedvezményekre vonatkozóan. A NETÉRT képviselőit Dr. Reznák Roxán, a Matáv lakossági szolgáltatások üzletágának marketingigazgatója és Kozma Zsolt, a szabályozói kapcsolatok és árpolitikai ágazat igazgatóhelyettese fogadta. A távközlési vállalat képviselői és ígéretet tettek arra, hogy a javaslatokat a vállalat legfelső vezetéséhez továbbítják, illetve azokat figyelembe veszik az internet-hozzáférés árstruktúrájának kialakításakor.

Korábban Kovács Kálmán, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vezetője beszélt az átalánydíjas internet-hozzáférésről. A szabad demokrata politikus olyan, államilag is támogatott csomagok létrehozásáról beszélt, melyek árainak csökkentését a távközlési szolgáltató és a kormány közösen dotálná. Az állam szerződést fog kínálni minden egyes távközlési társaságnak, amely az átalánydíjas internetcsomagot és más kedvezményeket kínál.

A Matáv és a NETÉRT képviselői hétfőn megállapodtak abban, hogy az egyeztetéseket július első felében folytatják, a kormányzati javaslatok és tárgyalások eredményeinek ismeretében.

(A Matáv Rt. az [origo]-t kiadó Axelero Internet tulajdonosa.)

Korábban:

Lesz államilag támogatott netelérés

Leszavazták az olcsó internet javaslatát