Két darabos 3G mobiltelefon

A japán NTT DoCoMo mobilszolgáltató július 9-én bejelentette, hogy egy két részből álló harmadik generációs mobiltelefon-szettel jelenik meg a piacon. 

Forrás: ORIGO A cég néhány héten belül kereskedelmi forgalomba kerülő új terméke egy  PDA-ból és egy kézibeszélőből áll össze. Az előbbi részegység egy saját billentyűzettel és digitális fényképezőgéppel egyaránt felszerelt kéziszámítógép, amely 3,5 collos átmérőjű, 262 ezer szín megjelenítésére képes TFT kijelzővel rendelkezik, memóriája pedig SD-kártyával bővíthető.

A FOMA SH2101V típusjelzésű, 280 grammos tömegű PDA-val az adatok fogadása/küldése 384, illetve 64 kbps-os maximális sebességgel történhet, az integrált kamera révén pedig a videotelefonálás is megvalósítható a készülékkel. Az eszközzel ezen felül a szigetországban népszerű i-mode mobilinternetes oldalakat is lehet böngészni, sőt e-mailek küldése és fogadása, valamint streaming video/audio állományok megtekintése is lehetséges.

A PDA-részegységhez Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton csatlakozik a mellékelt, csupán 43 grammos kézibeszélő, amely a beszédkommunikációs célokat szolgálja, azaz gyakorlatilag egy szokványos mobiltelefonként használható, de akár az e-maileket is el lehet olvasni rajta keresztül (ha a közelben lévő PDA-egység be van kapcsolva), és egyben a kéziszámítógép-egység távirányítójaként is funkcionál.

Az NTT DoCoMo legújabb 3G terméke július 16-tól lesz megvásárolható Japánban 46600 jenes, azaz körülbelül 100 ezer forintos áron.