Átalánydíjas mobil internet a Vodafone-tól

A Vodafone július 15-től átalánydíjas GPRS-alapú korlátlan internetelérést biztosít havidíjas előfizetéssel rendelkező ügyfelei számára - jelentette be a mobilszolgáltató.

A Vodafone 2002. július 15-én indítja be forgalmi- és percdíjtól mentes GPRS-szolgáltatását teljes magyarországi hálózatán. A szolgáltatást három hónapig, azaz október 15-ig ingyenesen  (regisztrációs, havi és forgalmi díj nélkül) vehetik igénybe a Vodafone havidíjas ügyfelei, ezt követően a szolgáltatás átalánydíja havi 3125 forint lesz, amely ugyancsak időben és adatmennyiségben korlátlan hozzáférést tesz majd lehetővé. 

A Vodafone GPRS internet használatához szükség van egy GPRS szabványt támogató mobiltelefonra, valamint egy Windows-t futtató asztali/notebook számítógépre, avagy Palm OS-t vagy Pocket PC 2000/2002 operációs rendszert futtató palmtopra.

GPRS

A GPRS (General Packet Radio Service) olyan, GSM hálózatokban használható csomagkapcsolt adatátviteli technológia, amely a vezetékes hálózatokban használt modemes adatátvitellel összemérhető sebességű kapcsolatot tesz lehetővé.


A Vodafone kártyás (prepaid) ügyfelei számára is elérhetővé teszi a GPRS technológiát, ám számukra csak WAP oldalak böngészése válik lehetővé havi 375 forintos átalánydíjért (ezt az összeget hónap elején vonják le az egyenlegből), csak a szolgáltató magyarországi hálózatán.

Az üzleti felhasználókat célozza meg a mobilcég GPRS-en alapuló Távoli LAN hozzáférés szolgáltatásával, amelynek segítségével a irodai hálózatra is biztonságosan felkapcsolódhatnak a dolgozók az interneten keresztül,  tetszőleges helyről.

A hazai mobilszolgáltatók közül a Vodafone elsőként teszi lehetővé a GPRS szolgáltatás külföldön történő használatát (GPRS roaming) egyelőre Spanyolország és Görögország területén, bruttó 12500 forintos napidíj ellenében, szintén csak a havidíjas ügyfelek számára.

Szeptember végére a tervek szerint már 13 európai országban tudják majd használni a GPRS-t a magyar Vodafone ügyfelei, de a hagyományos vonalkapcsolt adatátvitel is rendelkezésükre áll az operátor roaming partnereinél.

Fórum:

Olcsó, átalánydíjas netet nyújt a Vodafone?