Felvételi ponthatárok SMS-ben

Július 17-én és 18-án több mint félmillió SMS-ben értesíti az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) és a Pannon GSM a felsőoktatási intézményekbe jelentkezett fiatalokat az általuk elért pontszámokról, illetve a felvételi ponthatárokról.

Az OFI és a Pannon GSM először 2001 nyarán tette lehetővé, hogy a jelentkezők már alig néhány órával a ponthatárok meghúzása után megtudhassák, felvételt nyertek-e az általuk megjelölt felsőoktatási intézménybe. A közel 150 ezer fiatalnak ehhez mindössze egy SMS-t kellett elküldenie a megadott telefonszámra, és a válaszüzenetben megkapták a sorsdöntő információt.

Idén ennyit sem kell tenniük a leendő hallgatóknak. A tavalyinál tíz százalékkal több felvételiző (összesen 165 ezer, 46 intézmény 3939 szakjára vagy szakpárjára jelentkezett, átlagosan 24 és fél éves fiatal) közel háromnegyede ugyanis elérhetőségei között mobilszámát is feltüntette a jelentkezési lapon. Ennek köszönhetően ez a mintegy 120 ezer diák SMS-ben automatikusan tájékoztatást kap a felvételi vizsgán elért összpontszámról, majd egy nappal később az általa megjelölt intézmény(ek)ben megállapított ponthatár(ok)ról. Az információt az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda hivatalos honlapján is megtalálják az érdeklődők.

A párhuzamos jelentkezések következtében várhatóan közel hatszázezer SMS indul útjára ebben a két nap alatt.

Megkaphatják az információt azok is, akik nem adták meg mobiltelefonjaik számait a jelentkezési lapon, amennyiben a tavaly már megismert módon, iktatószámukat és attól kettősponttal elválasztva a jelentkezési helyük sorszámát elküldik a 06 20 20 20 233-as számra.