Samsung T100: a mobil divatdiktátor

Leteszteltük a Samsung új divattelefonját, amely 4096 színű kijelzőjével jelenleg egyedülálló az európai piacon.

Forrás: ORIGO Hazánkban június közepén debütált a Samsung SGH-T100-as, amely Magyarországon kapható készülékek közül a második színes kijelzővel felszerelt mobiltelefon (ha nem számítjuk a Nokia 9210-es kommunikátort, valamint néhány régebbi Siemens modellt, amelyek néhány szín megjelenítésére voltak képesek).

Az itthon elsőként piacra dobott színes kijelzős mobiltelefon az Ericsson T68/Sony Ericsson T68i volt - e két típus gyakorlatilag ugyanazt a hardvert takarja -, amely bár támogatta a multimédiás üzenetküldést (MMS), sőt digitális fényképezőgép-bővítést is lehetett csatlakoztatni hozzá, nem egészen váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ez a típus ugyanis 256 színű kijelzővel van felszerelve, amely nem alkalmas a színes fotók teljes mértékben élvezhető minőségben való megjelenítésére, noha a monokróm modellekhez képest már ez is jelentős fejlődést jelent.

A Samsung T100-as típusjelzésű kétsávos mobiltelefonja 1,8 coll átmérőjű, 4096 színű LCD-vel rendelkezik (felbontás: 128x160 képpont), így a képmegjelenítés minőségére nem nagyon lehet panasz (csupán egyes funkciók hiányára, de erről majd később). Természetesen a Samsung modell kijelzőjének képességei is limitáltak, lévén egy mobiltelefonról van szó.

Az új készülék a japán piacra szánt készülékekhez hasonlóan kagylószerű, kettényitható formát kapott, kisméretű külső kijelzővel is rendelkezik, és elődjeitől eltérően strapabírónak tűnik. Méretei: 88x50x21,9 milliméter. Nem lehet panasz a T100-ashoz mellékelt kiegészítőkre sem: a telefon mellett a dobozban két lítium-ion akkumulátort (egy 720 mAh-s standard, és egy 900 mAh-s vastagot), egy asztali töltőt, egy headset-et, egy letöltőkábelt (csak csengőhangok és képek feltöltésére, adatkábelként nem funkcionál!), valamint egy díszdobozt találunk, melyben a telefont lehet tárolni. (A teszt megírása óta kiderült, hogy az asztali töltő nem része az alapcsomagnak, hanem opcionálisan megvásárolható kiegészítő. - a szerk.)

A 94 gramm tömegű készülék külső kijelzőjéről összecsukott állapotban is le lehet olvasni a pontos időt, a dátumot, a térerőt, az akkumulátor töltöttségi állapotát, de megjeleníti a beérkező híváshoz tartozó nevet/számot, illetve a bejövő üzenetre is figyelmeztet. A telefon kettéhajtása után lehet hozzáférnia nagyméretű, színes belső kijelzőhöz, illetve a billentyűzethez. A T100-as a Samsung saját fejlesztésű szoftverét tartalmazza, grafikus menürendszerét pedig elég egyszerűen lehet használni, bár ehhez a billentyűzet felső részén elhelyezkedő nyilak kezelése némi megszokást igényel.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK