Schröder a neten is kampányol

Két hónappal a német parlamenti választások előtt a jelenlegi német kancellár, Gerhard Schröder, az interneten is nagy erőket vet be pozíciója megtartása érdekében.

Forrás: ORIGO 8 héttel a német tartományi és szövetségi választások előtt megnyílt Gerhard Schröder honlapja, a miniportál látványos designnal próbálja a választók jó szándékát a szociáldemokrata politikus irányábaba terelni.

A honlapon Schröder életrajzi adatai és a tervezett kampányhadjárat ismertetője mellett a kancellár, illetve a német szociáldemokrata párt (SPD) politikai elképzelései, illetve kommentárok találhatók. Érdekesség, hogy utóbbiak Schröder felesége, a "civilben" újságíró Doris Schröder-Köpf tollából származnak, aki oroszlánrészt vállal a honlap tartalmi szerkesztésében. A fotóanyagban gazdag oldalak Schrödert leginkább nyilvános eseményeken, hétköznapi emberek között ábrázolják: a kancellár a fényképeken iskolás gyerekek és munkások között szerepel, vagy éppen egy afgán fiatallal  fog kezet.

A honlap megnyitása alkalmából Hannes Schwarz, az SPD szóvivője hangsúlyozta, hogy 2002-ben egy politikai kampány nem nélkülözheti az online jelenlétet. Elmondása szerint a választásokon hátránnyal indul az, aki nem fordít kellő figyelmet az internetre, mint médiumra.

Természetesen Edmund Stoiber, a konzervatív uniópártok (CDU/CSU) kancellárjelöltje sem hagyja ki az internet kínálta publicitást. A 62 éves politikus honlapja kisebb képanyagot és kevesebb effektet tartalmaz, ám információban gazdagabb.

A választásokat megelőző legutóbbi felmérések változatlanul a CDU/CSU előnyét mutatják a kormányon lévő szociáldemokratákkal szemben - igaz, a távolság júliusban némileg csökkent.