A Creative új MP3-lejátszója kulcstartóként is funkcionálhat, ugyanakkor akár négyórányi zenét képes tárolni.

Forrás: ORIGO A Nomad MuVo tömege mindössze 28 gramm, kis mérete (73x35x16 mm) révén felhasználója akár egy kulcskarikára is felfűzheti, vagy a mellékelt zsinór segítségével akár a nyakába akasztva is magával viheti bárhova. Az eszköz MP3 és  WMA formátumban tárolt zenéket képes lejátszani. Két részből áll, az egyik maga a lejátszó, a másik pedig egy önmagában is használható, közvetlenül az USB portra csatlakoztatható memóriakártya, amelyen a tulajdonos a zenéken kívül akár képeket vagy más adatokat is hordozhat.

A MuVo kétfajta változatban lesz megvásárolható, ezek csupán a memóriakártyák méretében - 64 MB, illetve 128 MB -, illetve árukban térnek el egymástól. Egy 128 MB-os MuVo Memory kártyán a gyártó közlése szerint akár 4 órányi WMA formátumú, vagy 2 órányi MP3 zenei anyag raktározható. A lejátszó egy darab AAA elemről vagy akkumulátorról üzemel, és 12 órás folyamatos lejátszásra képes.

A Nomad MuVo az amerikai piacon augusztusban debütál majd, 64 MB kapacitású változatának ára 130 dollár, a 128 MB-osé pedig 170 dollár lesz.