Csökkent a vírustámadások száma

Egy biztonsági szoftvereket fejlesztő cég közlése szerint júniushoz képest a múlt hónapban - idén először - csökkent a számítógépes vírusfertőzések száma havi szinten.

Steven Sundermeier, a Central Command termékmenedzsere közleményben úgy nyilatkozott, hogy júliusban csekély visszaesést tapasztaltak a vírustámadások körében az előző hónaphoz képest. Azt egyelőre nem tudja megítélni a cég, hogy ez vajon annak köszönhető-e, hogy a vállalatok egyre nagyobb figyelmet fordítanak IT rendszereik védelmére, avagy a csökkenés csupán annak következménye, hogy rengeteg dolgozó szabadságon van, így munkahelyi számítógépét nem használja.

Annak ellenére, hogy a vírusfertőzések számában csökkenés következett be az elmúlt hónapban, a komputeres vírusok, férgek száma tovább emelkedett. Ezek közül a legaktívabban a Klez nevű féreg E variánsa terjed, de előkelő helyen állnak a Central Command ranglistáján az Elkern.C és a Sircam vírusok, és szép számmal megtalálhatók régebbi kártevők (például a  Badtrans és a Magistr) is.