Politikai párt zeneletöltögetőknek

Egyebek közt az államigazgatás egyszerűsítése a célja a Nagy-Britanniában újonnan bejegyzett MP3 Pártnak. A párt alapítója saját bankszámlájára várja a csatlakozni vágyók tagsági díját.

Az alakulófélben levő MP3 Párt alapítója és ideiglenes vezetője, az orosz származású Ruszlan Fedorovszkij a társadalmi folyamatokra is alkalmazza a komplex rendszerekre érvényes szükségszerű diszfunkcionalitás természettudományos elvét. Emiatt a jogi, társadalmi és adminisztratív rendszerek működése lehetetlenné válik, amikor elérnek bizonyos fokú fejlettségi szintet - vallja a párt alapítója, aki egyébként szabadidejében egy honlapot üzemeltet, melyről MP3-formátumú hangoskönyvek tölthetők le (Audiobooks for Free).

 A fenti filozófia alapján a párt - a matematikai törvényszerűségek gyakorlatba történő átültetésével - a brit politikai rendszer és az államigazgatás egyszerűsítését kívánja elérni. Fedorovszkij kiemeli, hogy pártja a névválasztással az internetes fájlcserélgetők tömegeit célozza meg, akik ma már valódi közösségnek tekinthetők. A London közelében élő anarchista lelkületű alapító szintén reménykedik a hagyományos politikai erőkből esetleg kiábrándult, a politika iránt nem érdeklődő fiatalabb korosztály megnyerésében.

Átutalással, egyszerűen

A házi készítésű honlap tartalma alapján egyelőre gyerekcipőben járó párt immár Nagy-Britannia hivatalosan bejegyzett politikai szervezetei közé tartozik, miután az illetékes hivatal elfogadta működését.

Kétséges ugyan, hogy az MP3 Párt nagy reményekkel törhet-e a szigetország munkáspárti-konzervatív kettős és a többi párt pozícióinak gyengítésére, az azonban biztos, hogy alapítója szorgalmasan igyekszik támogatókat és egy kis anyagiakat szerezni: Fedorovszkij honlapján keresztül - vállalkozása bankszámlájára - akár online úton is be lehet fizetni a tagságot öt évre biztosító 50 fontos összeget.

KAPCSOLÓDÓ CIKK