Freestart: ingyennet újabb településeken

Augusztus 7-től 19 új körzetben teszi elérhetővé ingyenes internet-hozzáférési szolgáltatását a Freestart, amely a tervek szerint az év végére az egész országban elérhető lesz - immáron óránkénti kapcsolatbontás nélkül.

A FreeStart  2002. augusztus 7-től megkezdi szolgáltatási területének országos bővítését. Az eddigi 1-es, 23-as és 26-os primer körzetek mellett 19 új körzetben indul be a FreeStart korlátlan, ingyenes internet-hozzáférési szolgáltatása.

A vállalat közlése szerint 2002 végéig folyamatosan kapcsolják be a szolgáltatásba a fennmaradó területeket, melynek eredményeként karácsonyig az összes magyarországi településen elérhetővé kívánják tenni az ingyennetet. További három primer körzetben, kísérleti jelleggel NeoPhone VPN-alapú, ingyenes internet-hozzáférést indított a Freestart anyavállalata, az EuroWeb Rt. közreműködésével. Ezzel együtt 25-re növekszik a szolgáltatásba bevont primer körzetek száma.

Az országos bővítéssel egyidejűleg a februárban - túlterhelés miatt - bevezetett este 18 és 24 óra közötti automatikus, óránkénti kapcsolat-megszakítást is megszünteti a szolgáltató. Az új internetes telefondíj kedvezmények a kedvezményes idősávot kiszélesítették, az általakulóban lévő felhasználói szokások és a megnövelt behívókapacitás a vállalat reményei szerint hosszú távon is biztosítja a foglaltságtól mentes behívási lehetőséget.

ISDN vonalról történő internetezés esetén lehetséges két csatorna egyidejű, párhuzamos használata, ezzel 128 Kbit/s sávszélességűre növekszik a letöltési sebesség. A FreeStart szolgáltatását üzleti felhasználók is korlátlanul igénybe vehetik.