A UPC szerint szabályos a Chello-szerződés

A UPC cáfolja azon állítást, miszerint a Chello kábeles internet-szolgáltatásának előfizetői szerződése törvénysértő lenne. A szerződéssel kapcsolatban eddig nem érkezett panasz a céghez.

A HWSW  hírmagazin szerint a UPC Chello nevű kábeltelevíziós internet-szolgáltatás  előfizetői szerződésének egy pontja sérti a hatályos magyarországi törvényeket. A Chello új szerződése nem felel meg az adatvédelmi szabályzásnak, ugyanis aláírásával az előfizetők egyben ahhoz is hozzájárulnak, hogy a UPC belföldi és külföldi partnereihez is továbbítsa a ügyfelei adatait - írja a hírportál. A hírmagazin leginkább azt sérelmezi, hogy a szerződés elfogadói kénytelenek a UPC adatkezelési gyakorlatát automatikusan elfogadni, valamint - lévén, hogy a UPC egész Európában jelen van - adataik könnyen kerülhetnek nemzetközi marketing-adatbázisokba.

Hagymásy András, a UPC Magyarország kommunikációs igazgatója szerint a Chello-szerződésben foglalt adatgyűjtési lehetőségekkel begyűjtött információkat az állításokkal szemben a cég nem kívánja spam-adatbázis építésére felhasználni. Az előfizetők adatai csak a UPC, illetve annak leányvállalatai részére juthatnak el és az előfizetőkkel történő kapcsolattartást szolgálják - mondta a kommunikációs igazgató az [origo]-nak. A Chello előfizetői szerződés adatkezelésre vonatkozó fejezetével kapcsolatban a UPC-hez eddig nem érkezett panasz, álláspontja szerint a cég nem tervezi a Hírközlési Felügyelet által előzetesen jóvá hagyott dokumentum módosítását.

Az üggyel kapcsolatban azóta a hírt közlő HWSW helyreigazítást közölt, miszerint az informatikai hírmagazin előzetes feltételezése helytelen.