Online játék elsőként a Playstation 2-vel

A Sony Playstation 2 konzolgépek tulajdonosai augusztus végétől az interneten keresztül is összemérhetik tudásukat különböző játékprogramokkal. A Microsoft Xboxszal ugyanez november közepétől válik valóra az USA-ban.

A Sony online játékszolgáltatása az Egyesült Államokban augusztus 27-től indul, ugyanis ekkor kezdi majd meg a gyártó az igénybevételhez szükséges, konzolhoz csatlakoztatható szélessávú adapter árusítását. 

A Microsoft Xboxszal ellentétben - amely csak broadband adaptert tartalmaz, így csak szélessávú internetkapcsolattal lesz használható - a PS2-höz illeszthető, várhatóan 40 dollárba kerülő adapter lehetővé teszi a szolgáltatátás igénybe vételét hagyományos dial-up kapcsolatról és szélessávú internet-elérésről egyaránt. Míg a rivális Xbox Live-ot a felhasználók éves díj ellenében vehetik igénybe, a PS2 online szolgáltatásai esetében a gyártó egészen más üzleti modellt alakít ki. A Sonynál nem éves előfizetési díjat számolnak fel, ugyanis a gyártó teljesen szabad kezet ad a játékfejlesztőknek, azok maguk alakíthatják ki interneten keresztül használható játékaik infrastruktúráját, illetve azok díjazását (így ha valaki sok játékkal is játszani kíván, nyilván mélyebben a zsebébe kell majd nyúlnia).

Jelenlegi tervei szerint a Sony 250 ezer hálózati adaptert értékesít majd az amerikai piacon a szolgáltatás beindításakor, az év végéig pedig várhatóan további 150 ezer darab talál gazdára a kiegészítőből. Induláskor összesen 5 olyan játék lesz elérhető, amely támogatni fogja az internetes játékot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK