Univerzális médialejátszó a Realtől

A RealNetworks a napokban jelentette meg legújabb streaming médialejátszó programját, amely a konkurens vállalatok által használt fájlformátumokat is kezeli. Az új RealOne DVD filmeket is le tud játszani, valamint zenei CD-k írására is képes..

A RealOne Player 2.0 újdonságai közé tartozik, hogy a szokásos RealAudio és RealVideo internetes streaming formátumokon kívül immáron Windows Media, QuickTime, MPEG-4 fájlokat is le tud játszani (ha ezek lejátszói telepítve vannak), ezen felül 50 egyéb formátumot támogat. Újdonság, hogy a lejátszóval DVD filmeket is meg lehet tekinteni, valamint audio CD-k írására is képes (akár MP3 formátumban is, automatikusan legenerált lejátszási listákkal).

Sajnos a konkurens fájlformátumok támogatása csak a Real Player fizetős, Real One Player Plus nevet viselő, 19,95 dollárért megvásárolható változatában érhető el, azonban a DVD-lejátszás és a CD-írás a cég weboldaláról ingyenesen letölthető  Real One Player 2.0-ban is megtalálható.

A szoftver mellett hozzáférhető a RealNetworks SuperPass elnevezésű szolgáltatása is. A két hétig ingyenesen használható SuperPass havi előfizetési díjért biztosít hozzáférést különböző video- és audio-tartalmakhoz, többek közt a CNN videoarchívumához, a Wall Street Journal híreihez  és a Nagy-Britanniában futó Big Brother-sorozat harmadik részének történéseihez.

KAPCSOLÓDÓ CIKK