Netes archívum szeptember 11-ről

A tavaly szeptemberi terrortámadások óráiban született, illetve az eseményekre később reagáló e-mailek, online naplóbejegyzések, fényképek, videofelvételek és egyéb anyagok szerepelnek egy interneten elérhető digitális archívumban.

Az amerikai George Mason Egyetemen az idei év januárja óta folyik annak a nyilvános gyűjteménynek az összeállítása, mely az Egyesült Államokat 2001 szeptemberében ért terrorakciókhoz kapcsolódó, digitális formátumban elérhető anyagokat gyűjti egy helyre. A kutatók az online látogatható kollekció bővítéséhez külső segítséget is igénybe vesznek: a weboldal látogatói maguk is feltölthetnek kapcsolódó anyagokat, felvételeket, esetleg visszaemlékezéseket.

A honlap készítői elmondták, hogy a projekttel a terrortámadás napja, illetve az áldozatok számára kívánnak digitális nemzeti emlékhelyet létrehozni. Az archívum a szöveges anyagok (visszaemlékezések, weblogok részletei, chatlogok) mellett fényképeket, hang- és videofelvételeket, valamint linkgyűjteményt is tartalmaz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK