Az Ericsson szakíthat a Sonyval

Ha a elkövetkezendő két-három negyedév nem bizonyul sikeresnek, az Ericsson kiléphet a 10 hónapja a Sonyval közösen alapított mobilcégből.

A svéd, telekommunikációs eszközöket gyártó cég augusztus 30-án bejelentette, hogy kilép a Sonyval közös mobiltelefon-gyártó vállalatból, a Sony Ericssonból, ha annak eredményei nem javulnak az elkövetkezendő két vagy három negyedév során. Azt egyelőre nem közölték, hogy pontosan milyen eredményeket tekintenének elegendőnek a további együttműködéshez.

Mint ismeretes, a Sony Ericsson Mobile Communications nevet viselő vegyesvállalatot a két cég tavaly októberben alapította abból a célból, hogy nyereségessé tegyék a két társaság mobiltelefonok gyártásával foglalkozó üzletágait. A közös vállalatban a svéd Ericsson, illetve a japán, elektronikai termékeket gyártó Sony 50-50 százalékos részesedéssel bír. Az Ericsson jelenleg arra számít, hogy a közös vállalat az idei évben még veszteséges lesz.

A Sony Ericsson 2002 második negyedévében 5,3 millió darab mobiltelefont értékesített, ami 43 százalékkal marad el a két vállalat által a tavalyi év azonos időszakában külön-külön eladott darabszámtól.