Pehelysúlyú notebookot dob piacra az IBM

Az IBM augusztus 29-én új, ultrakönnyű notebookot mutatott be. Az 1,6 kg tömegű ThinkPad X30 egy opcionális, a gép aljához csatlakoztatható második teleppel felszerelve 8 órán keresztül is üzemelhet akkumulátorról.

A notebook az irodában, vagy otthon dokkoló-egységbe helyezhető, ahol az akkumulátor újratölthető és asztali PC-ként használható, DVD-vel, CD-vel. Az X30 öt különböző csatornán keresztül képes kommunikálni a külvilággal (modem, Ethernet, IrDA, 802.11b és Bluetooth), a notebookba 1,2 GHz órajelű mobil Pentium III processzor, 256, maximum 1024 MB-ig bővíthető memória, valamint 40 GB-os merevlemez került.

Forrás: ORIGOA ThinkPad X30 egyszerre két akkumulátorról is működhet, egy belső, és egy opcionális külső akkumulátorról.

Az energia-felhasználást csökkentő technológia összehangolja a két akkumulátor működését, és folyamatosan elemzi az adott feladat energiaszükségletét. A rendszer mindkét akkumulátort egyenletes mértékben terheli a mért adatok tükrében.

Az IBM olyan chipeket tervezett, amelyek tovább csökkentik a teljesítményfelvételt, ezáltal megnövelik a számítógépek akkumulátorának a működési idejét. A vállalat tervei szerint az újításokkal a teljesítményfelvétel akár a mai szint tizedére is leszorítható lesz.

Az IBM ThinkPad X30 már Magyarországon is hozzáférhető.

KAPCSOLÓDÓ CIKK