Az Intel Banias kódnevű, hamarosan debütáló mobil PC platformja többek között megnövelt teljesítményt és hosszabb használati időt biztosít majd a hordozható eszközöknek.

További részleteket árult el az Intel Banias kódnevet viselő új processzor-mikroarchitektúrára épülő mobil PC platformjával kapcsolatban. A rövidesen megjelenő platform célja, hogy javítsa az akkumulátoros használati időt, növelje a teljesítményt, új, karcsú és könnyű kivitelű gépek készítését tegye lehetővé, továbbá egyszerű, problémamentes vezeték nélküli kapcsolódást biztosítson. Mint arra fény derült, a platform beépített 802.11a/b kétsávos vezeték nélküli helyi hálózati (WLAN) támogatással is rendelkezik, melynek segítségével 54, ill. 11 megabit/másodperc sebességű, vezeték nélküli adatkapcsolat kialakítása is lehetséges.

Anand Chandrasekher, az Intel Mobile Platforms csoport alelnöke szerint "a Banias platformra épülő mobil PC-k egyszerű, a vezetékek korlátaihoz nem kötött, csúcstechnológiás teljesítményt fognak kínálni különféle új kivitelekben".