A nagy sikerre való tekintettel ősszel újra indul a budapesti Mai Manó Ház nyári tanfolyama, mely célja, hogy segítsen eligazodni a digitális fényképezés és a digitális képekkel végzett műveletek terén.

A Mai Manó Házban működő Pécsi József Fotográfiái Szakkönyvtárban nyáron zajlott le az ingyenes tanfolyam, mely hallgatói megismerkedhettek a fotográfia történetével, a fotózás legfontosabb eszközeivel, a kompozíció alkotás alapjaival és számos gyakorlati megoldással.

"Sokféleképpen értékelhetnénk a tanfolyamot, ám úgy érezzük, a legérdekesebb a résztvevők közti nagy korbeli eltérés: a legfiatalabb hallgatónk serdülőkorú fiatalember volt, a legidősebb pedig már túl volt a nyugdíjkorhatáron. Hozzáállásuk is különböző volt, hiszen sokan a hagyományos fotográfia, mások pedig a számítástechnika felől közelítették meg a témát. Jó volt látni, hogy a résztvevők többségét kreativitásra sarkallja a digitális képekkel végrehajtható műveletek számtalan lehetősége" - nyilatkozta Telek Balázs, a tanfolyamok egyik oktatója.

A tanfolyamot szervező Hewlett Packard (HP) és a Fotográfusok Háza idén júliusban összesen 43, ebből 9 középhaladó és 34 haladó oklevelet állított ki a hallgatók részére. A tanúsítvány megszerzéséért a résztvevők számos elméleti és gyakorlati ismeretet tanultak meg: a fényképezés történetétől kezdve az olyan feladatok megoldásáig, mint a digitális fotók számítógépes feldolgozása, finomítása, a nyomtatás, vagy a természetes fény melletti portréfotózás. A hallgatók a HP legújabb digitális fényképezőgépeivel, szkennereivel és fotónyomtatóival dolgozhattak, és megismerkedhettek a szakma egyik alapeszközének számító szoftver, a Photoshop használatával is.

A nyári nagy sikerre való tekintettel a tanfolyam meghirdetői hamarosan újabb időpontokban várják a digitális fotózás iránt  érdeklődőket a Mai Manó Házban.