Eladósorba került a Google.hu. A népszerű webes kereső nevét tartalmazó magyar internetcím becsült értéke 2 millió forint, jelenlegi tulajdonosai azonban már az összeg feléért is megválnának tőle.

A Google.hu domainnév jelenlegi tulajdonosai 2002. márciusa óta birtokolják a címet. A domainnévre érkező kéréseket az internetcím gazdái azóta a Google internetes kereső címére, a www.google.com  oldalra továbbították.

www.google.com

Az 1998-ban induló Google mára a világ legnépszerűbb internetes keresőszolgáltatásává vált, segítsével jelenleg mintegy 2,5 milliárd weboldal tartalmát fésülhetjük át.


A cím tulajdonosai szeptember 6-án megszüntették az átirányítást, a www.google.hu  honlapon  jelenleg a tervezett tranzakció hirdetése található. Az Internetszolgáltatók Tanácsa domainnyilvántartása szerint a Google.hu-t társtulajdonosként birtokló Kőfalvi Zoltán az [origo]-nak elmondta, hogy egyéb felhasználási szándék hiányában döntöttek .hu végződésű domainnév értékesítése mellett. A Google nemzetközileg levédett márkanév, ennek ellenére a domaint társával, Czinke Domonkossal közösen birtokló Kőfalvi a név használata során nem tart jogi problémáktól, ezt azzal indokolja, hogy a védjegyet bíró vállalat eddig sem tett lépéseket a .hu végződésű domain megszerzésére. A név értékesítési szándékával kapcsolatban a társtulajdonos elmondta, hogy eddig komoly érdeklődő nem jelentkezett. Kőfalvi szerint a Google.hu becsült értéke 2 millió forint, ám a domain már ezen összeg feléért is gazdát cserélhet.