A Sony Ericsson mobiltelefon-gyártó vegyesvállalat a karácsonyi bevásárlási időszakra halasztotta eredetileg szeptember végére ígért P800-as típusjelű csúcsmodelljének piaci bevezetését.

Az új gyártmány egy mobiltelefon, egy kézi számítógép (PDA) és egy digitális kamera ötvözete, egy korai prototípusáról már tesztet  is közöltünk az [origo] oldalain. A Sony Ericsson közleménye szerint a halasztást nem hardver- vagy szoftverhiba tette szükségessé.

Forrás: ORIGOA halasztással újabb komoly hátrányt szenved az egyébként is veszteséges cég a rivális Nokiával vívott ádáz küzdelmében. A Nokia hasonló kategóriájú - ám némileg kisebb tudású - 7650-es típusjelzésű készüléke már kereskedelmi forgalomban van. A P800-as modell késlekedése nem csupán a bevételkiesés miatt rossz a Sony Ericssonnak, hanem a márka rangjának és ismertségének a sérülése miatt is. A Sony Ericsson az elmúlt évben alakult a svéd Ericsson mobiltechnológiai konszern telefonkészülék-gyártó részlegéből a Sony részvételével, költségkímélés végett. A P800-as típus piaci sikere kulcsfontosságú a cég életében, mert ettől is függ az anyavállalatok finanszírozásának fenntartása.

T68 és T68i színes kijelzős típusainak sikere ellenére a Sony Ericsson folyamatosan veszített piaci részesedéséből az elmúlt tizenkét hónapban. A második negyedévben a világpiaci 5,4 százalékát tudhatta magáénak, a tavalyi második negyedévi 7,7 százalék helyett.