Márciusban indul az Xbox Live Európában

Míg az Egyesült Államokban már november közepétől elérhető lesz, Európában csak jövő márciusban kezdi meg működését a Microsoft Xbox Live nevet viselő internetes játékszolgáltatása.

A Microsoft egy spanyolországi rendezvényen bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban idén november 30-án kezdi meg az Xbox játékkonzolon alapuló internetes játékszolgáltatásának kialakítását és tesztelését több internetszolgáltató, valamint háromezer tesztelő bevonásával.

Az Xbox Live kereskedelmi bevezetésére 1 évvel a Microsoft játékgépének európai debütálását követően, 2003. március 14-én fog sor kerülni. A redmondi székhelyű szoftveróriás  korábban bejelentette, hogy az Egyesült Államokban november 15-én, Japánban pedig 2003. január 16-án fog startolni az Xbox konzol mellett egy szélessávú (DSL vagy kábeltévés) internetkapcsolatot igénylő játékszolgáltatás. Az Xbox Live révén a játékosok a világhálón keresztül mérhetik össze tudásukat, amennyiben megvásárolják a használathoz szükséges, 59 euróba (~14 ezer forint) kerülő alapcsomagot. Ez a csomag egy évi online játékot biztosít (nem tartalmazza az internetkapcsolat díját),  tartalmaz egy játékszoftvert és egy mikrofonos fejhallgatót is, mellyel a  felhasználók játék közben kommunikálhatnak.

A Microsoft 250 euró körüli összegért árusítja az Xboxot a kontinensen. Iparági becslések szerint a vállalat jelenleg minden egyes eladott terméken 76-150 dollárt veszít. A szoftveróriás Xbox játékok fejlesztéséért felelős vezetője elmondta, 2002 végéig 175 darab játék lesz elérhető a konzolhoz, és további 300 cím fejlesztése van folyamatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK