A hét elején a Creative bemutatta két új, Audigy 2 típusjelzésű hangkártyáit, amelyek elődeiknél élethűbb térhatású hangzást képes biztosítani.

Az Audigy 2-es chipet tartalmazó új hangkártyák legfontosabb újdonsága, hogy támogatják a 6.1 csatornás térhatású hangzást nem csak DVD filmek, hanem DirectSound 3D-kompatibilis alkalmazások - például játékok és zenelejátszó programok - használatakor egyaránt. A THX-minősítéssel is rendelkező kártyák a DVD filmeket 24 bit/192kHz-es felbontásban tudja lejátszani sztereó hangzással, ugyanez az adat 5.1-es hangzás esetén 24 bit/96kHz. Az Audigy 2-es kártyák jel-zaj viszonya 106 dB.

Mindkét kártya fel lesz szerelve FireWire-kompatibilis (IEEE1394) porttal, amely másodpercenkénti 400 megabit adat átvitelét teszi lehetővé külső eszközről. A Platinum fantázianevű változat ezen kívül egy 5,25 colos meghajtóhelyre beszerelhető, csatlakozókat tartalmazó komponenst, és egy távirányítót is tartalmaz. Az Audigy 2 és Audigy 2 Platinum hangkártyák októberben kerülnek kereskedelmi forgalomba, ajánlott kiskereskedelmi áruk 130, illetve 199 dollár lesz.