Továbbra is elérhető marad az 51-es modemes behívószám az internetezők számára a Hungarotel telefontársaság szolgáltatási körzeteiben.

A nyilvánosságra került információk szerint a HTCC-csoporthoz tartozó Hungarotel korábban azért helyezte kilátásba az 51-es behívószám felfüggesztését, mivel anyagi vita miatt nem tudott hálózati szerződést kötni bizonyos internetszolgáltatókkal. A vállalat a mai napon végül úgy döntött, nem függeszti fel az 51-es körzetszám használatát a 32-es, 66-os, 68-as, 89-es és 95-ös távbeszélő körzetekben, így ezekben továbbra is elérhető marad a világháló a megszokott módon a modemes internetezők számára.

A vállalat közleménye szerint a Hungarotel azért változtatta meg szándékát, mert a Hírközlési Döntőbizottság (HDb) elnöke szeptember 30-án jelezte, hogy mindent megtesznek a hálózati hozzáférési szerződések mielőbbi létrejötte érdekében. A HDb a tegnapi napon hozott elvi döntése szerint a távközlési szolgáltatók mindaddig kötelesek az 51-es internetes behívószámot biztosítani az internetszolgáltatók számára, amíg bármilyen jogviszony fennáll a vállalatok között. Mivel a hírközlési törvény mindenkire, az internetes cégekre is vonatkozik, a Hungarotel reményét fejezte ki, hogy a szolgáltatók hamarosan aláírják a hálózati hozzáférési szerződéseket.

A Hungarotel vezetése úgy véli, a HDb beavatkozásával végre megindult az a  folyamat, amely megszünteti az internet és a távközlési szolgáltatók között fennálló törvénytelen és csak az internetszolgáltatók számára kedvező állapotokat.

A vállalat az [origo]-hoz eljuttatott közleményében kiemelte: "A távközlési szolgáltató költségeit  mindenkinek, így az internetszolgáltatóknak is meg kell fizetniük. A Hungarotel a törvény hatálybalépése óta mindent megtett az új  hálózati hozzáférési szerződések megkötése érdekében, és a jövőben is így fog eljárni. A tárgyalások sikere érdekében ezért a Hungarotel nem függeszti fel az 51-es számok elérését."