Az angol változat után az [origo] Szoftverbázisáról már a magyar nyelvű Windows XP operációs rendszerek hibáit orvosló első javítócsomag is letölthető.

Közel 1 hónappal a Windows XP angol nyelvű első javítócsomagjának debütálása után immáron a magyar nyelvű Windows XP-khez is elérhető a Service Pack 1. Az SP1 tartalmazza a Windows Update webhelyen szeptember elejéig elérhetővé tett biztonsági javítást, valamint a Windows kódfelülvizsgálata után a Microsoft által készített frissítéseket.

A Windows XP első javítócsomagja eleget tesz az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és 9 tagállama, valamint a Microsoft között 2001 novemberében létrejött megállapodásnak is. Ennek eredményeként a javítócsomag már lehetővé teszi a felhasználóknak és a számítógépgyártóknak,  hogy eltávolítsák vagy harmadik fél által fejlesztett programra cseréljenek olyan Windows-komponenseket, mint a Microsoft Internet Explorer, a Windows Media Player, a Windows Messenger, az Outlook Express vagy a Microsoft Java Virtual Machine.

A javítócsomag csak és kizárólag jogtiszta Windows XP-re rakható fel, mivel a telepítés folyamán ellenőrzi az operációs rendszert. Ha azt észleli, hogy kalóz példányra próbálják installálni, nem fog feltelepülni, ráadásul a rendszer mindennemű jövőbeni frissítési lehetőségét letiltja.