A bíróság elutasította azon kereset tárgyalását, melyet egy amerikai orvos indított több mobiltelefon-gyártó ellen. Az indoklás szerint nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy a mobilok használata rákot okozna.

Dr. Christopher Newman, egy marylandi orvos azért fogta perbe a Motorola céget, illetve több más gyártót, valamint néhány mobilszolgáltatót is, mivel úgy véli, az általa 1992 és 1998 között használt analóg rendszerű kézikészülék okozta agytumorának kialakulását. Newman 800 millió dolláros kártérítést követelt volna a vállalatoktól. Catherine Blake bírónő ugyanakkor nem találta a Newman által felhozott bizonyítékokat elegendőnek ahhoz, hogy peres eljárást rendeljen el az ügyben. A bírónő határozata szerint a Newman által benyújtott szakvélemények nem általánosan elfogadottak a tudományos társadalomban, mivel számos amerikai és nemzetközi kutatásban nem találtak összefüggést a mobiltelefonok használata, és az emberi agyban kialakuló daganatok között.

A Motorola vezetősége közölte, elégedettek a bíróság döntésével, ami egyébként nem lepte meg őket. A marylandi orvos perét az egész mobil iparág folyamatosan figyelemmel kísérte, mivel ha bíróság helyt adott volna Newman keresetének, az további peres eljárások előtt nyitotta volna meg a kaput. Newman ügyvédje közölte, valószínűleg fellebbezni fognak a bíróság döntése ellen.