Unreal Tournament 2003

Végre megjelent az Unreal Tournament 2003, melynek 1999-ben megjelent elődje, az Unreal Tournamet még ma is az egyik legkedveltebb multiplayer akciójátéknak számít.

 

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO


Bizony, immár három esztendő telt el az Unreal Tournament megjelenése óta. Azóta szinte kötelezővé vált minden FPS, TS, és SBTS fejlesztőnek, hogy játékához remek, több módot tartalmazó multiplayer részt csatoljon, de az Unreal Tournament ennek ellenére sokaknál máig listavezető a kategóriában.

Ami a folytatást, az Unreal Tournament 2003-mat illeti, természetesen sok újdonságot kínál a rajongóknak, amellett, hogy a lényeg változatlan maradt. Először is, nemcsak többjátékos módban próbálhatunk szerencsét, hanem a gép által irányított botok ellen is. Ezek a mesterséges intelligencia hősök meglepetéssel szolgálnak, mivel igencsak odateszik magukat, komoly kihívás elé állítva a profi FPS játékosokat is. A botokat egyébiránt a többjátékos módban is bevethetjük, ha nem jön össze elég haver egy jó kis csapatjátékhoz.

A hangsúly azért természetesen a multiplayer csatákon van. Összesen ötféle mód közül választhatunk, melyek közül az első három igazi klasszikus: deathmatch, team deathmatch, illetve capture the flag. A másik két játékmód viszont új. Az első az eredeti játék domination módjának továbbfejlesztett változata, a double domination, melyben két ellenőrzési pontot kell tartania az egyik csapatnak tíz másodpercig, ha pontot szeretne kapni. A másik új játékmód a bombing run, melyben egy labdát kell megkaparintani a pálya közepéről, majd eljuttatni azt az ellenfél bázisára.

A csatározások során szerezhetünk úgynevezett mutátorokat, melyek nevükhöz méltóan kicsit átformálják karakterünket. Itt van például az instagib, melynek hatására végtagok tucatjait növesztjük, mindegyikben egy fegyverrel. A low gravity hatására hatalmasakat ugorhatunk, míg a vampire segítségével felgyógyulunk, mikor megsebesítjük ellenfelünket.

A mutatorok mellett adrenalin pontokat is szerezhetünk, ha elkapjuk a pálya felett lebegő adrenalin korongokat. Ha összegyúlt száz adrenalin pont, különleges manővereket hajthatunk végre, láthatatlanná válhatunk egy időre, extra sérüléseket okozhatunk, vagy megnövelhetjük életpontjaink számát.

 

Előző
Következő