Két hete számoltunk be arról, hogy elindult a Stratega online stratégiai játék. Ma már nyugodtan elmondhatjuk az játékról, hogy sikeres amit az is bizonyít, hihetetlen sebességgel szaporodik a játékosok és játékban szereplő országok száma.

A Stratega egy  fantasy világban játszódó építkezős-háborús stratégiai játék. Lényege, hogy alapszintű országod stabil gazdaságát megteremtve, dinamikusan fejlődve mielőbb képes legyél eljutni országoddal a magasabb szintekre, és mindeközben megszerezd és a fordulók alkalmával legtovább birtokold valamely varázstárgyát

Ennek érdekében országodban meg kell tervezned a gazdasági hátteret, seregeket kell képezned és varázstekercseket készítened, hogy felkészült legyél az ellenséges támadókkal szemben és, hogy jó hadvezérhez méltóan meghódíthass más birodalmakat.

Forrás: ORIGOA játékban komoly szerepet kap a stratégia. Az általad választott faj (Ember, törpe, elf, sötét elf, élőholt, ork) extrái is lehetőséget adnak az egyéni elképzelések megvalósítására. A csaták mellett bőven van lehetőségünk varázslatos dolgokra is, amiből pl. pénzünk származhat. Mágusaink csapatainkat segítik a harcban, országunk termelési kapacitásait növelhetik, vagy  információkat biztosítanak más birodalmakról.

Országod fejlődése során, - a csatákban - tapasztalati pontokat (TP) kaphatsz. Ha a kiírásban szereplő TP értékeket (szintek) eléred, akkor új egységek és új varázslatok állnak majd rendelkezésedre. Így a játék során még sikeresebb lehetsz.

A Stratégában az idő múlása, az események megtörténte körökhöz van kötve (Turn Based Game), egy-egy kör kb.: 30 percenként telik le. 24 óra alatt gyakorlatilag 2 teljes játéknapot játhatsz le.

Országunkat meghatározott területtel és részben beépítetten, előre felépített épületekkel vehetjük birtokba a regisztráció után. Indulásakor önellátó, de seregekkel, varázslatokal nem rendelkezik. Tehát azonnal nekiállhatunk országunk fejlesztéséhez: átépíthetjük épületeit, megkezdhetjük az egységek kiképzését, vagy nekiállhatunk varázstekercseket készíteni.

Forrás: ORIGOA játék megkezdése utáni 100. körig az ország védett a támadásokkal szemben. Annak, hogy ezalatt az idő alatt támadjunk - legyen az mágikus, vagy katonai támadás, - nincs akadálya, bár ez azzal jár, hogy országunk is támadhatóvá válik, azaz megkezdődik az egymás elleni harc. Megtámadhatunk másokat földjükért, nyersanyagaikért, aranyukért vagy a náluk lévő varázstárgyért, de egyszerűen rabolni is küldhetjük csapatainkat vagy éppen megtorlásként lerombolhatjuk az ellenséges területen lévő épületek egy részét. Játékosként a cél, hogy minél hatalmasabb, erősebb és gazdaságilag is működőképes országot irányítsunk!