Fényképezőgéppel kompatibilis az új tévé

Digitális fényképezőgéppel készített fotóink minden egyéb közvetítő eszköz használata nélkül megjeleníthetők a Sony új, memóriaolvasóval felszerelt televízióján.

Memory Stick

A Memory Stick a Sony által kifejlesztett memóriatípus. A több mint 300 gyártó által támogatott formátumot a Sony többek közt digitális fényképezőgépekbe, telefonokba és PDA-kba ajánlja.


A Sony bemutatta az első, európai piacra szánt, Memory Stick típusú memóriaegységgel kompatibilis televízióját. A kétféle képernyőméretben (36 és 32 coll) megjelenő FD Trinitron WEGA technológiát használó FQ80-as készülékek az elsők, melyekkel a televíziók az otthoni szórakoztató rendszer központi részévé válhatnak.

A televízió egyik legfontosabb eleme a készülék előlapján található Memory Stick olvasó, mely segítségével közvetlenül megjeleníthetőek a digitális kamerákkal készített fotók anélkül, hogy további készülékre lenne szükség. A JPEG formátumú adatokról kérhetünk indexképet, nagyíthatjuk és kicsinyíthetjük, illetve felvehetjük videóra, DVD-re.

Forrás: ORIGOAz FQ80-as család technikai újdonságaiból kiemelhető az Extended Definition Picture technológia, mely a képek minőségéért felelős. Az Extended Definition Picture nagy felbontóképességű videoerősítő kártyát használ, megnövelve a televízió képcsöve által visszaadott videojelek sávszélességét. Ezzel nemcsak a képélesség, hanem a felbontás is jelentősen növekszik. A készülék további újdonsága a digitális színjelfeldolgozás és az MPEG digitális zajcsökkentés: a digitális eredetű jeleknél (digitális tévéadás, DVD film, PSX játékkonzol) csökkenti a "blokkzajt", azaz a gyorsan változó képsorozatok, a gyenge vétel vagy az alacsony bitmennyiségű felvételek következtében fellépő képi rendellenességet. A Sony másik újdonsága a függőleges képstabilizátor (VPS), mely biztosítja, hogy a kép geometriai felépítése valóságos és pontos maradjon akkor is, amikor normális esetben az egymást kölcsönösen kizáró fényerők görbült képet eredményeznének. A Virtuális Dolby térhatású készüléken 4 darab Euro AV, 1 darab S-videó, és 1 darab RCA csatlakozó is megtalálható.