Utcai akkutöltő állomás mobiltelefonhoz

Egy brit cég érdekes megoldással, akkumulátortöltő automatával kíván segíteni azon mobiltelefon tulajdonosokon, akiknek lemerült kézikészülékük és éppen nem tartózkodnak konnektorközelben.

A NearPlay Systems új fejlesztése leginkább egy telefonfülkére hasonlít, azonban beszélgetni csak saját mobiltelefonjukon keresztül tudnak vele a potenciális ügyfelek. Egy nemrég beindított projekt keretében London több pontján - például metróállomásokon, valamint a Heathrow repülőtéren - fogják felállítani a "Charge me", azaz "Tölts fel" elnevezésű automatákat.

Forrás: ORIGOAz akkumulátortöltő automatán egyszerre többen hozzájuttathatják a nélkülözhetetlen energiához mobiltelefonjukat vagy kéziszámítógépüket, az eszköz támogatja a Nokia, az Ericsson, a Motorola, a Siemens, a Sony, a Samsung és a Palm cégek ismertebb készüléktípusait.

A lemerült mobillal az automatához érkező ügyfelek 50 penny ellenében 5, 1 fontért pedig 10 percig használhatják a konnektort, ezalatt lebonyolítva sürgősnek ítélt hívásaikat. Az akkutöltő automatát kifejlesztő cég a brit főváros mellett Európa más országaiban is tervezi a készülék euróval működő változatának felállítását.