A Piac és Profit üzleti magazin és a Cisco Systems Magyarország "E-Magyarország, e-kormányzat" címmel konferenciát szervez november közepén.

Fotó: Varga Ferenc [origo]A kétnapos konferencia 2002. november 13-án és 14-én kerül megrendezésre Balatonaligán, a Club Aligában, fővédnöke pedig Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter. A rendezvényen az információs társadalom, illetve az információs technológián alapuló gazdaság, valamint az elektronikus kormányzat és az elektronikus ügyintézés megteremtésének feltételeiről és az ennek nyomán felmerülő kérdésekről esik majd szó. Az E-Magyarország konferencia első napjának plenáris ülésén Kovács Kálmán a kormány fejlett információs társadalom megvalósításához szükséges törekvéseiről beszél majd. Ezt követően Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) politikai államtitkára az e-kormányzati stratégiáról ejt szót, majd dr. Baráth Etele MEH-államtitkár az EU-s felzárkózáshoz szükséges Nemzeti Fejlesztési Tervről fog beszélni. Előadása után dr. Szanyi Tibor, az FVM politikai államtitkára a magyar agrárgazdaság esélyeiről fog beszélni az EU-s csatlakozás kapcsán.

Ugyanezen a napon Budafoki Róbert, a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatója az internet kínálta kormányzati lehetőségeket és kihívásokat fogja bemutatni, Arnold Mihály, a VPOP országos parancsnoka pedig a vámigazgatás e-kormányzat megteremtéséhez szükséges feladatait fogja ismertetni, majd vitafórumokkal folytatódik a rendezvény, melynek második napján a témához kapcsolódó kerekasztal-beszélgetésekre kerül majd sor.