A legnépszerűbb oktatóprogramok

A számítógép felhasználása az ismeretterjesztésben mind nagyobb jelentőséggel bír. Mostani válogatásunkban a legjobb oktatószoftvereket mutatjuk be.

A multimédiás programok felhasználási területe igen széles. Eme programok egyrészt segítenek az emberiség tudását és ismeretanyagát a hagyományos papír alapok helyett a mindenki által hozzáférhető digitális formában eltárolni. Másrészt a fiatalabb korosztály oktatásában is jól használhatók a multimédiás, alkalmazások, s nem lebecsülendő a tudomány népszerűsítésében végzett szerepük sem.

Válogatásunkban a multimédiás programok széles körét tekintjük át kezdve a szórakoztató szoftverektől a tudományos, ismeretterjesztő és a fiatalabb nemzedék számára készített egyszerű oktatóprogramokig.

Ismeretterjesztés, szórakozás

Beatles Forever
Az összes Beatles-album és -zene megtalálható ebben a programban. A dalok szövege nem csak elolvasható, de a népszerűbb zenék dallama meg is hallgatható a szoftver segítségével.

Placidus
A magyar fejlesztésű horoszkópkészítő programmal személyre szabott jóslatokat készíthetünk. Indulásnál be kell írnunk minden adatunkat, majd a csillagok és bolygók állásából "kiolvashatjuk a jövőt".

Bible King
A program 12 000 idézetet tartalmaz a Bibliából és az Újtestamentumból, további szolgáltatása a keresési lehetőség, a térkép, és az sem mellékes, hogy számtalan képet tartalmaz.

AmiGlobe 2002
A világatlasz segítségével részletes információt kapunk az általunk kiválasztott országról. A térkép, zászló és az országra jellemző földrajzi, politikai, népesség és egyéb adatok mellett meghallgathatjuk az adott ország himnuszát is.

Human Sectional Anatomy Atlas
Az emberi test működésébe és belső rejtelmeibe enged bepillantani a Human Sectional Anatomy Atlas multimédiás oktatóprogram. Röntgen és metszeti felvételen, illetve animációkon keresztül megismerkedhetünk az egész emberi testtel az érrendszertől kezdve egészen bélműködésig.

Language Teacher
Egyszerű szótanító program, amely magyar-angol, illetve angol-magyar szavak tanítására használható. Alkalmazható még szótárnak is a Language Teacher, amennyiben a szavak keresési lehetőségét választjuk ki. A készítő honlapjáról további nyelvek is letölthetők a szoftverhez.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK