Világcégek tananyagai a Hálózati Akadémián

Az informatikai ismereteket kínáló Cisco Hálózati Akadémia Programjának tanrendjébe az idei évtől négy IT-cég, az Adobe, a HP, a Panduit és a Sun tananyagai is bekerülnek.

A Hewlett-Packard Magyarország, a Sun, az Adobe és a Panduit cégekkel kötött megállapodások értelmében jelenleg négy új, web-alapú, a legújabb technológiákat tartalmazó tananyag áll térítésmentesen az Cisco Hálózati Akadémiákon (CNA)  tanuló diákok rendelkezésére.

Cisco Hálózati Akadémia
A 149 országban bevezetett program keretében mintegy 10 000 Akadémián több mint 300 ezer diák számára elérhetők a Cisco hálózati tananyagok. A hazai CNA közösség 1500 diákot számlál, összesen 52 Akadémián folyik az oktatás.Cisco Hálózati Akadémia

A HP jóvoltából elérhető lesz az IT alapfogalmai (IT Essentials I. és II.) tananyag, amely általános informatikai ismereteket nyújt közép- és felsőoktatási intézményekben tanuló diákoknak.A Sun támogatásával elkészült a Unix és a Java programozás alapjait (Fundamentals of Unix és a Fundamentals of JAVA Programming) bemutató kurzus. Az Adobe a webdesign alapjait bemutató (Fundamentals of WebDesign), a Panduit pedig a hang- és adatkábelezésről (Fundamentals of Voice and Data Cabling) szóló anyag elkészítését finanszírozta.

Az új kurzusok megjelenésével a diákok a hálózati alapképzés mellett további, egymással párhuzamosan is elsajátítható informatikai tantárgyakat vehetnek fel. A cégek megállapodtak abban is , hogy a képzés sikeres beindítása után értékelik az új kurzusokkal kapcsolatos tapasztalatokat, és tárgyalásokat folytatnak az együttműködés következő szakaszáról és további Akadémiák bevonásáról.