A legnépszerűbb irodai szoftverek

Az internet és a szórakoztatás mellett a számítógép legfontosabb felhasználási területe a munka. Számos olyan program érhető el ingyenesen, amelyek megkönnyítik a mindennapi feladatainkat. Mostani válogatásunkban érdekes irodai szoftvereket gyűjtöttük össze.

A munkahelyi számítógépeken többnyire megtalálható valamilyen irodai programcsomag, melyek közül az egyik legnépszerűbb a Microsoft Office. Ugyanakkor számos célfeladatra - például névjegykártya-készítés - apró kis programok is elegendőek, nem szükséges egy egész alkalmazáscsomagot megvásárolni. További hasznos irodai kiegészítők a faxprogramok, a határidőnaplók, a számológépek és az elmaradhatatlan vírusvédelmi szoftverek is.

Irodai programcsomagok

OpenOffice v1.00 (magyar)
Az OpenOffice nyílt forráskódú, szabad hozzáférésű, ingyenes irodai csomag a következő alkalmazásokkal: szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő, rajzoló- és egyenletszerkesztő. Alkalmas a napjainkban elterjedt irodai szoftverek által készített dokumentumok kezelésére: Microsoft Word 95/97/2000, Excel 5.0/95/97/2000, PowerPoint 97/2000, stb.

WordPerfect Office 2002
A Corel cég irodai szoftvere, mely egyebek mellett tartalmaz szövegszerkesztő, táblázatkezelő, bemutatókészítő adatbáziskezelő alkalmazásokat is.

SOT Office 2002
Az OpenOffice.org motorjára épülő Office-csomag. Tartalma: szövegszerkesztő, táblázatkezelő, rajzprogram, képletszerkesztő, bemutató szerkesztő HTML-szerkesztő stb. A program csak angol nyelvű változatban érhető el.

Magyar Office v1.0 alap (magyar)
Komplett, magyar nyelvű irodai csomag, melyben szövegszerkesztőt (helyesírás-ellenőrzéssel), adat- és táblázatkezelőt, bemutatószerkesztőt, képletszerkesztőt és HTML-szerkesztőt is találhatunk

Ability Office 2002B (magyar)
Az Ability Office 2002-ben egy szövegszerkesztőt (Ability Write 2002), egy táblázatkezelőt (Ability Spreadsheet 2002), egy adatbázis-kezelőt (Ability Database 2002), valamint egy képszerkesztő- és egy rajzolóprogramot (Ability Photopaint 2002 és Ability Draw 2002) találhatunk - mindezeket magyar nyelven.

Nyomtatás

Business Card Designer Plus
Névjegykártya-készítő program, melynek indítását követően egy varázslóban találjuk magunkat. Ez lépésről lépésre végigvezet a névjegykártya-készítés összes fázisán. Szerkesztésnél betölthetünk tetszőleges hátteret vagy ábrát, a begépelt szöveget pedig számtalan effektussal díszíthetjük. A program alapfokú rajzolási képességgel is rendelkezik.

pdfFactory Pro
Nyomtatómeghajtó-kiegészítés, amely a nyomtatandó oldalakat nem papírra, hanem PDF állományba nyomtatja.

FinePrint 2000
Egyszerű nyomtatómeghajtó-kiegészítés, mely az eredeti meghajtó megtartása mellett többfajta lehetőséggel bővíti ki annak lehetőségeit. Ilyen például a nyomtatás előzetes, apró grafikák, logók automatikus beszúrása, oldalszámozás, tükrözés stb.

Print Pilot
Egyszerűen kezelhető program, mely grafikák kinyomtatására használható. A Print Pilot érdekessége, hogy egy nyomatra akár több képet is egymásra elhelyezhetünk.

Poster-Printery
Képek, poszterek, feliratok nyomtatására használható program, mellyel akár 600 méter hosszúságú nyomatokat is készíthetünk.

InkSaver
Különféle tintasugaras nyomtatókhoz használható program, mellyel patront, illetve tintát takaríthatunk meg.

NiceLabel Pro (magyar)
Professzionális címke-, felirat-, illetve árcédula-szerkesztő, amely a vonalkódokat is támogatja.

Előző
  • 1
  • 2
Következő