Silent Hill 2

Stephen King és John Carpenter lidérces álmait idézte a Silent Hill című játék első része, de sajnos csak a konzoltulajdonosok élvezhették a borzongást. Szerencsére a Konami a folytatás elkészítésekor a PC-tulajdonosokra is gondolt.

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

A folytatás eseményei az előző részhez hasonlóan Silent Hillben játszódnak, a főszereplő azonban más. A második epizódban James Sunderlandet alakítjuk, aki egy levelet kap feleségétől, melyben az asszony arra kéri, hogy találkozzanak a városban, ahol néhány évvel ezelőtt szabadságukat töltötték. A bökkenő csak az, hogy Sunderland felesége pár éve már jobblétre szenderült, így igen furcsa, hogy leveleket irogat.

A feladat tehát adott, utána kell járni a feleséggel kapcsolatos rejtélynek. Igen ám, de ezt a tevékenységet nem nézi mindenki jó szemmel, sőt, Sunderland barátunknak számos ellenséggel kell megküzdenie. Ezek között vannak normálisnak tűnő emberek - habár egy fejszét lóbáló nővérke nem tudom, mennyire lehet normális -, valamint akadnak furcsa, sőt, meglehetősen vérfagyasztó külsejű lények.

Az irányítás meglehetősen egyszerű, aki játszott a Resident Evillel - és a horror műfaj kedvelői bizonyosan játszottak - annak gyerekjáték lesz az elsajátítása. A játék során bármikor változtathatjuk mind a rejtvények, mind a harc nehézségén. Három nehézségi szint közül választhatunk - a legkönnyebben a kezdő játékosok is végig tudnak menni a programon, a legnehezebb viszont a profikat is komoly kihívás elé állítja.

Sunderland mester az említett ellenségeket meglehetősen változatos arzenállal próbálhatja meg jobb belátásra bírni. A fegyverek között vannak hagyományosnak nevezhető pisztolyok és puskák, de van itt szögekkel kivert deszka, ami talán Serious Sam kezébe jobban illene, valamint hatalmas középkori kard, illetve láncfűrész is.

A PC-s változat egyik nagy előnye a konzolossal szemben az, hogy a játékban bármikor menthetünk, és értelemszerűen vissza is tölthetjük az állást. Azokon a pontokon, ahol a konzolos játék mentett, a PC-s változat is elmenti a játékállást, így akik tényleg szeretik a kihívásokat, megtehetik, hogy ráhagyják a mentéseket a programra.

Előző
  • 1
  • 2
Következő