Egy amerikai cég új, USB alapokon nyugvó vezeték nélküli adatátviteli technológiáját a Bluetooth közvetlen konkurenséül szánja.

A Cypress Semiconductor  WirelessUSB elnevezésű technológiája a Bluetooth-hoz és Wi-Fi szabványokhoz hasonlóan a 2,4 GHz-es frekvenciatartományban üzemel, s a fejlesztők közlése szerint implementálása egyszerűbb és olcsóbb a konkurens technológiákénál. A WirelessUSB segítségével 10 méteres körzetben összesen 7 kölünböző, a technológiát támogató eszköz köthető össze drótok nélkül. Ha a hatósugáron belül csupán 4 eszköz található, a rendszer mindössze 8 ms alatt képes reagálni a kérésekre, ez gyorsabb, mint amit más technológiák képesek biztosítani. A WirelessUSB-vel egyébként legfeljebb 217,6 Kbps-os adatátviteli sebességet lehet elérni, s lehetséges az átvitt adatok titkosítása is.

A vezeték nélküli USB előnye, hogy a Bluetooth-szal ellentétben használatához nincs szükség külön meghajtóprogramokra olyan számítógépek vagy eszközök esetén, amelyek eleve támogatják a jelenleg széles körben elterjedt hagyományos, vezetékes USB (Universal Serial Bus) szabványt. A WirelessUSB alapját képező CY694X lapka első példányai már jelenleg is elérhetők, tömeggyártásukra azonban csak a jövő év első negyedévében kerül majd sor.