Havi átalánydíjas, ám időben és adatforgalomban korlátozott, GPRS-alapú internetszolgáltatással lép piacra a Pannon GSM. A vállalat a hazai mobilcégek közül másodikként nyújt fix összegért mobiltelefonon elérhető netszolgáltatást.

A Vodafone után a két és félmilliós ügyfélkörrel rendelkező Pannon GSM is átalánydíjas mobil internetszolgáltatást indít november 14-től Magyarországon. Az operátor új szolgáltatását a GPRS (General Packet Radio Service) elnevezésű csomagkapcsolt adatátviteli technológiát támogató mobilkészülékkel rendelkező havidíjas és kártyás ügyfelek vehetik igénybe  bruttó 6500 forintos havidíjért. Ezen összegért cserébe az ügyfelek hétköznap este 9 és reggel 7 között, illetve hétvégén/munkaszüneti napokon egész nap szörfölhetnek számítógéphez kapcsolt mobiltelefonjuk segítségével.

A felhasználók számára a Pannon GSM havi 300 megabájt adatforgalmat engedélyez. Az ügyfelek figyelmét erre a társaság közlése szerint a 200 megabájtos határ elérésekor fel is hívják egy SMS-ben, de a forgalmazott adatmennyiségről a mobiltelefon számlálóján keresztül is tájékozódhatnak a netezők. Az ügyfelek a 300 megabájtos limit elérése után az adott hónapban - pontosabban 30 napos időszakban - nem tudnak többet internetezni. (Igaz, ha kívánják, igénybe vehetik a cég korábban bevezetett, havidíj ellenében használható GPRS-csomagjait is, ha külön előfizetnek azokra.)

Király István, a Pannon GSM marketingigazgatója elmondta, hogy a korlátozásokkal a folyamatos jó szolgáltatási minőséget kívánják biztosítani. Király szerint mobil internetszolgáltatásukat a lakossági igényeknek megfelelően alakították ki, s a vezetékes modemes internetszolgáltatókkal kívánnak versenyre kelni, ugyanakkor az ún. "heavy userek" nem képezik a vállalat célcsoportját.