Még mindig nem veszélyezteti senki és semmi az EverQuest vezető helyét az online szerepjátékok terén. Hogy a vezető pozíció tovább erősödjön, arról az új zónákat tartalmazó Planes of Power kiegészítő hivatott gondoskodni.

 

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

A Planes of Power, a legújabb kiegészítő húsz új, felfedezendő zónát kínál a játékosoknak. Evvel a húsz új területtel már tényleg méretesre növekedett Norrath világa, pedig sok játékos már eddig is panaszkodott arra, hogy sokig tart az utazás a területek közt. A fejlesztők azonban foglalkoztak evvel a problémával, és a zónák egyikén, az ismeret síkján elhelyeztek egy kaput, melyen keresztül nemcsak az új zónákban juthatunk el, hanem Norrath legtöbb nagyvárosába is, nagyban megkönnyítve evvel a közlekedést a lényeges pontok között.

A Planes of Power zónái elsősorban a magasabb szintű karaktereknek készültek, noha a kezdők is bemerészkedhetnek e területekre, ha van elég bátorságuk. Bizonyos síkok, mint például a háború síkja, vagy az istenek lakhelyéül szolgáló igazság síkja még a legtapasztaltabb és legjobban felfegyverzett játékosoknak is komoly kihívást állít, és minden eddiginél jobban inspirálja őket arra, hogy csapatot alkotva vágjanak neki a felfedezésnek.

Az új kiegészítőben a játékosok már a hatvanötödik szintet is elérhetik, és számos új szakértelmet sajátíthatnak el, melyekkel még színesebbé tehetik karakterüket. A szakértelmek mellett rengeteg új fegyver, páncél, egyéb felszerelési tárgy, varázslat és szörnyeteg várja a felkészült kalandozókat.

Ha már a szörnyeknél tartunk, az új síkokon tényleg kóborolnak olyan vadak, melyek első látásra – és még azután is – szinte legyőzhetetlennek tűnnek. A játékosoknak, különösen, ha nem túl magas szintűek, csak akkor van esélyük a legyőzésükre, ha többen összefognak. Az eddigi kiegészítőkben legfeljebb hat játékos alkothatott egy csapatot, ami nem túl magas szám a túl tápos szörnyek ellen. Szerencsére a Planes of Powerben már többen is küzdhetnek vállvetve.

Megváltozott a kezelőfelület, ami mindenképpen előnyös, mivel főleg az eredeti játékot sok kritika érte e terület gyenge mivolta miatt. Már a Shadows of Luclinban is sokat javult az interface, az új addon pedig már kifejezetten felhasználóbarát felületet tár elénk. Mondjuk akik megszokták már az eredetit, el fognak időzni pár percet az ismerkedéssel, de mint a mondás is tartja, a jót könnyű megszokni.