Az amerikai Fossil cég újabb PDA-funkciókkal felvértezett karórát dob piacra. Az új modell immáron Palm OS-t futtat és jóval nagyobb tudással rendelkezik az elődöknél.

Forrás: ORIGOAz óragyártó legújabb, Wrist PDA with Palm OS elnevezésű terméke külsőre egy hagyományos karórának tűnik, belsejében azonban egy teljesértékű kéziszámítógép lakozik. Az új "csuklószámítógép" méreteit tekintve kompaktabb a cég által már korábban árusított modellnél, és jóval több funkcióval rendelkezik. A karóra belsejében egy 33 MHz-es órajelen működő Motorola Dragonball VZ lapka lakozik, amelyet jelenleg is számos gyártó alkalmaz Palm-alapú tenyérgépeiben.

A Wrist PDA 2 MB RAM-mal és 2 MB flash memóriával van felszerelve, vezérlése pedig a 160x160 pixel felbontású, 16 szürkeárnyalat megjelenítésére alkalmas, háttérvilágításos érintőkijelzőn keresztül, illetve az oldalt lévő gombokkal történik.

Az aprócska kézigépen Palm OS 4.1 operációs rendszer fut, így a pontos idő megjelenítése mellett a felhasználó többek között címlistáját, határidőnaplóját, és jegyzeteit is raktározhatja rajta. Az órán elviekben minden Palmra írt alkalmazás futtatható, azonban a gyártó a kijelző kis méretei miatt a külön a Wrist PDA-ra optimalizált programok használatát javasolja. A karóra ezenkívül rendelkezik egy infravörös porttal is, amelyen keresztül bármely más Palm OS-t futtató eszközzel képes kommunikálni. Az eszközt beépített lítium-ion akkumulátorral szállítja a gyártó, ezzel napi fél órányi használat mellett akár 4 napig is tud üzemelni a Wrist PDA egy töltéssel.