Leteszteltük a Siemens legújabb alsókategóriás mobiltelefonját, amelynek funkcióit tekintve nem kell szerénykednie: támogatja a GPRS-t, digitális csengőhangokat tud rögzíteni, és játékokat is le lehet tölteni rá.

Forrás: ORIGONagy érdeklődéssel vettük kézbe a Siemens egyik legújabb, sokat reklámozott mobiltelefonját, a C55-öst, mivel szolgáltatáskínálata a felsőbb kategóriás készülékekéhez hasonló, ára azonban inkább az alsó és a középmezőny tagjaiéhoz közelít. A C55 főbb jellemzői közé tartozik a GPRS csomagkapcsolt adatátvitel támogatása (4/1 időrés használata le- és feltöltéshez), a WAP-böngésző, a grafikákat és csengőhangokat tartalmazó EMS üzenetek küldésének és fogadásának lehetősége, a  letölthető Java-alkalmazások (J2ME) fogadása és futtatása, valamint a digitálisan rögzíthető hangok, amelyek csengőhangként is használhatók.

A Siemens C55-ös egy abszolút kézbe simuló telefon, méretei: 101x44x21 mm, tömege pedig csupán 80 gramm. A készülék elő- és hátlapja, valamint billentyűi cserélhetők, a kijelző és a gombok háttérvilágítása narancssárga. A menüben történő navigálás a középen lévő négyirányú nyílgomb segítségével történik. A billentyű két oldalán egy hívásfogadó és -bontó gomb kapott helyet, ezek alatt pedig a számbillentyűk találhatók. A numerikus billentyűzet alsó gombjai a design áldozatává váltak, mivel a többi billentyűhöz képest túlságosan apróra sikerültek. Praktikus lehetőség az automata billentyűzár, amely szintén helyet kapott a C55-ben.

Menürendszer

A C55-ös menüje a korábbi Siemens kézikészülékéhez hasonló, de a benne való navigálást jelentősen megkönnyíti az ötsoros  kijelző alatt elhelyezkedő négyirányú navigáló gomb. Sajnos egyes funkciókat elég lassan lehet elérni, de szerencsére ez nem érvényes az olyan alapvető menüpontokra, mint például a telefonkönyv vagy az SMS-küldés. A telefon menüjének használata elsősorban azon felhasználók számára lehet némileg szokatlan, akik még sosem próbáltak ki egyetlen Siemens mobilt sem.