Az eddig beadott távmunka pályázatok közül négyet tartott támogatásra érdemesnek a bíráló bizottság, a négy munkáltató 12 távmunkahely létesítését  vállalta.  Az informatikai és a munkaügyi tárca 1 milliárd forinttal járul hozzá a távmunkahelyek létesítéséhez.

A pályázók könyvelésre, oktatási anyagok kidolgozására, munkaerő közvetítésre alkalmaznának távmunka keretei között dolgozókat. Bozsik József, a pályázatokat fogadó minisztériumi szakterület vezetője elmondta: csak azokat a pályázatokat továbbítják miniszteri jóváhagyásra, szerződéskötésre, amelyeknél a beadott dokumentációk alapján biztosnak látszik a tartós, piacképes gazdálkodás. Ezeket a feltételeket eddig csak a néhány plusz dolgozó foglalkoztatását vállaló, az alaptevékenységet már régóta gyakorló cégek teljesítették.
   
Nagyobb létszámú dolgozó foglalkoztatását vállaló munkaadók pályázatait is véleményezték - ezek távkereskedelmi, üzletkötői illetve programfejlesztői tevékenységi körökre vonatkoznak - de a beadott anyagból nem lehetett megítélni a tervezett üzletmenet megalapozottságát. A bizottság ezért a pályázati dokumentáció kiegészítésére kérte a pályázókat.     
   
A pályázatokat november 1. és december 15. között lehet beadni, a bíráló bizottság hetente dönt a beérkezett anyagokról. A pályázati kiírás alapján az Informatikai és Hírközlési, valamint a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium együttesen 1 milliárd forinttal járul hozzá ezer távmunkahely létesítéséhez. Átlagosan munkahelyenként egymillió forint támogatás nyerhető el, az összeg fele számítógép, program vásárlására fordítható, másik fele a bérre, képzésre. A kísérleti program alapján jövőre még szélesebb körben kívánja támogatni távmunkahelyek létesítését a két tárca.