A Warburg Cuppal gyakorlatilag véget ért a profi golfidény, nekünk azonban nem kell lemondanunk a zöld gyepről, ha beszerezzük a nemrég megjelent Tiger Woods PGA Tour 2003 című játékot.

 

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

A golf esetében az egyik leglényegesebb kérdés, hogy hol űzi az ember. Lehet persze a szobába is, csak ebben az esetben gyakran kell kicserélni a tönkrement bútorokat. A Tiger Woods PGA Tour 2003-ban nem kell a négy fal között rombolnunk a berendezést, hanem tizenkét, a világ híres pályái után modellezett courseon tehetjük próbára ügyességünket. Ha mindez nem lenne elég, akkor beimportálhatjuk a sorozat előző részeinek pályáit, sőt, akár tervezhetünk is magunknak egyet.

A pályákon nemcsak a világranglistát immár négy éve egyfolytában vezető Tiger Wodds bőrébe bújva játszhatunk, hanem olyan más világnagyságokat is "kipróbálhatunk", mint a Fiji-szigeteki Vijay Singh, vagy a Rider Kupa európai kapitányi tisztére jó eséllyel pályázó Colin Montgomery, esetleg az új tehetség, Tyr Tyron. A sztárok mellett amatőr golfozókkal is játszhatunk, és természetesen saját játékosunkat is megtervezhetjük.

A játék grafikája egyszerűen elnyűgöző, az ember tényleg egy golfpályán érezheti magát. Az égen felhők úsznak tiszta időben, kora reggel köd lebeg a gyep felett, időnként sűrű eső nehezíti a játékot, szélben pedig vadul lengenek a lyukakat jelző zászlók. Sajnos az effektusok permanensek, vagyis nem gyönyörködhetünk mondjuk a napfelkeltében játék alatt, de annyi baj legyen.

A környezet elemei mellet nagyon valószerűek a karakterek, vagyis a golfozók modelljei. Nemcsak a labda elütésekor mozognak a valós játékosokhoz hasonlóan, hanem olyan apróságokkal is szórakoztatnak minket, mint a labda körüli fű elegyengetése, vagy éppen a sár leverése a cipőjük talpáról. A játékosok mellett a közönség kidolgozására is nagy energiákat fektettek a fejlesztők, ami tovább fokozza a korábban említett érzést, miszerint egy igazi golfpályán vagyunk.

A sikeres játékhoz elengedhetetlen, hogy megfelelő szögből lássuk a pályát, ami mindenki esetében más és más lehet. A Tiger Woods PGA Tour 2003-ban tetszőlegesen állíthatjuk be a kamera elhelyezkedését, így könnyen megtalálhatjuk az ideális nézőpontot.