Az Intel megjelentette olcsóbb számítógépekbe szánt Celeron processzorcsaládjának legújabb változatait. A Comdexen debütáló új chipek 2,1, valamint 2,2 GHz-es órajelen pörögnek.

Az asztali PC-k terén piacvezető chipgyártó bejelentésével egy időben a Gateway számítógépgyártó beszámolt az új processzorokra épülő konfigurációk piacra dobásáról. Az amerikai vállalat alsó kategóriás új gépei már a jövő héten megjelennek, az Intel várakozásai szerint rövid időn belül a  Hewlett-Packard és a NEC is hasonló bejelentést tehet.

Az Intel Celeron termékvonala a gyártó jelenlegi zászlóshajója, a Pentium 4 mögött lépdel. A két chip - az éppen aktuális legmagasabb órajel mellett - több technikai jellemzőben különbözik egymástól: így a legújabb Celeronok 128 kilobájtos L2 gyorsítótárral és 400 MHz-es rendszerbusszal rendelkeznek, ugyanezek a mutatók 512 kilobájt, illetve 533 MHz. A vállalat legutóbb szeptember közepén frissítette a Celeronokat, ekkor a 2 GHz-es verzió jelent meg, a processzor Magyarországon jelenleg 23-24 ezer forintos kiskereskedelmi nettó áron kapható.