Márciusig ingyen szolgáltat MMS-t a Vodafone

December 9-től multimédiás üzenetküldési szolgáltatást (MMS) indít a Vodafone. A mobilcég ügyfelei jövő év március 1-ig ingyen küldhetnek MMS-t.

A magyarországi Vodafone-leányvállalat a hazai mobilszolgáltatók közül harmadikként teszi elérhetővé hálózatán a digitális képeket, hangokat tartalmazó multimédiás üzenetek küldését. Hazánkban elsőként a Westel indította útjára az MMS-t 2002 április 18-án, a Pannon GSM pedig október 15. óta biztosítja ügyfelei számára a következő generációs üzenetküldést.

A Vodafone - két konkurenséhez hasonlóan - megfelelő készülékkel rendelkező havidíjas és feltöltőkártyás ügyfelei számára egyaránt lehetővé teszi az MMS üzenetküldést, s 2003. március 1-ig ingyenesen küldhetnek és fogadhatnak képes üzeneteket (a szolgáltató saját hálózatán belül korlátlan mennyiségben, más mobilhálózatba, illetve külföldről pedig naponta legfeljebb 20 darabot). A vállalat ezen kívül lehetővé teszi ügyfeleinek azt is, hogy azok Westel-, vagy Pannon GSM-előfizetőknek  küldjenek MMS-t, ekkor a címzettek SMS-ben értesülnek arról, hogy mely WAP, illetve internetes címen érhetik el a számukra küldött képes üzenetet.

A jövő márciusig tartó ingyenes periódust követően az operátor az SMS-hez hasonlóan, az elküldött üzenetek darabja és mérete után fogja felszámítani annak díjait. A  Vodafone sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy 2002. december 5-től a vállalat saját hálózatán bonyolódnak majd a hívások, miután ezen dátummal szűnik meg a Pannon GSM-mel kötött nemzeti roaming megállapodás. Ugyanakkor a cég közlése szerint mindez nem fogja befolyásolni a szolgáltatási színvonalat, vagy a hálózati lefedettség mértékét.