Késik a Sony Ericsson kamerás mobilja

Karácsony előtt csupán három országban lesz kapható, de Európában csak 2003 első negyedévében debütál majd a Sony Ericsson P800-as típusjelzésű okostelefonja.

A Sony Ericsson eredetileg 2002 harmadik negyedévére ígérte a beépített digitális fényképezőgéppel és nagyméretű, színes érintőkijelzővel felszerelt, bővíthető memóriájú, PDA-funkciókkal felvértezett mobiltelefonjának megjelenését, majd később az év végére halasztotta azt. A gyártó azonban december 11-én bejelentette, hogy a P800-as készülék a jövő héttől csupán 3 országban - Svédországban, Görögországban és az Egyesült Arab Emirátusokban - lesz megvásárolható.

Forrás: ORIGOA Sony Ericsson közlése szerint az új mobiltelefont a világ többi országában 2003 januárban vagy februárban dobják majd piacra a gyártó új, T100-as típusjelzésű, alsó árkategóriás készülékével együtt.  Mint ismeretes, a japán Sony és a svéd Ericsson a múlt év októberében egyesítette veszteségesen működő mobiltelefon-gyártó részlegeit. A még veszteségesen üzemelő közös cég jelenleg 5 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, vezetői szerint a profitabilitás eléréséhez 7-10 százalékos részesedés elérésére lenne szükség. Egyes szakértők úgy vélik, a vállalat sikertelensége részben annak köszönhető, hogy nem képes az adott időben megfelelő mennyiségben szállítani termékeit. A P800-as késő piaci debütálásával a Sony Ericsson hátránya tovább növekedhet a piacvezető finn Nokia mögött. Korábban maga a cég is úgy nyilatkozott, hogy az okostelefon sikere kulcsfontosságú a vegyesvállalat további működésének fenntartása érdekében.