A vezető magyar tartalomszolgáltatókat tömörítő egyesület szerint az online médiumok esetében is szükséges lenne a sajtótörvény alkalmazása. A szervezet szintén fontosnak tartja az internetes tartalmak szerzői jogi védelmének rendezését.

A legnagyobb hazai tartalomszolgáltatokat magába tömörítő Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) december 12-i sajtótájékoztatóján ismertette a 2002-es évben elért eredményeit. A rendezvényen többek között közölték az egyesület álláspontját az ún. hírkereső szolgáltatásokkal, illetve a webes portálok tükrözésével kapcsolatban, valamint ismertették az egyesület által kidolgozott állami internetes tartalomtámogatási koncepcióját, illetve a sajtótörvény online újságokra történő kiterjesztésének javaslatát is.

Az MTE álláspontja szerint az olyan szolgáltatások üzemeltetéséhez, melyek keretében hozzáadott szellemi érték nélkül, úgynevezett mély linkeléses (deep linking) technikával más oldalak jogvédett tartalmait - például híreket vagy hírcímeket - jelenítenek meg, szükséges az eredeti tartalmakat előállító szolgáltató beleegyezése.  A mély linkelés az EU szabályok szerint is nyilvánossághoz való közvetítésnek, s szerzői jogi felhasználásnak minősül, így a jogtulajdonos engedélye nélkül nem valósítható meg. Az MTE ezért az ilyen jellegű honlapok üzemeltetőit arra szólítja fel, hogy  kérjék ki minden, a szolgáltatásban érintett tartalomszolgáltató hozzájárulását a tartalmak ilyen jellegű felhasználásához.

A hírkereső típusú szolgáltatásokhoz hasonlóan a tartalomtulajdonosok hozzájárulásától tenné függővé a szervezet a weboldalak tartalmának tükrözését (mirroring). Tapasztalatok alapján a közös hálózati erőforrások takarékos használata érdekében számos nagyvállalatnál és államigazgatási szervnél saját belső webkiszolgálóra másolnak át külső webtartalmakat, gyakran teljes portálokat, s esetenként az oldalon eredetileg elhelyezett reklámokat is letiltják. A tükrözés így a tartalomszolgáltatók látogatottsági adatait, reklámbevételeit is negatív irányban befolyásolhatja. Mivel a jelenleg hatályos, 2002 január 1-jével bevezetett magyar szerzői jogi szabályok már az adatbázisok önálló védelmét is biztosítják, így a tükrözés az adatbázishoz fűződő jogok megsértésének, valamint sok esetben szerzői jogi felhasználásnak minősül, amelyhez a jogtulajdonos engedélyét kell kikérni. A reklámok tiltása - mivel a honlapok azokkal együtt élveznek jogvédelmet - szintén nem tehető meg az adott tartalomszolgáltató hozzájárulása nélkül - véli az MTE.

Az egyesület úgy véli, a sajtótörvény hatálya alá kellene vonni az online médiát is, hasonlóan az internet terén Magyarországnál fejlettebb országok gyakorlatához. Az MTE szerint bizonyos módosítások, pontosítások után a magyar sajtótörvény minden további nélkül alkalmazható a világhálón megjelenő tartalmakra is. Emellett az egyesület kívánatosnak találja az interneten felmerülő problémák, vitás helyzetek gyors rendezéséhez szükséges, önszabályozást is elősegítő jogi háttér megteremtését.  A szervezet emellett támogatná a közhasznú, a kulturális, illetve a civil társadalomnak vagy a hátrányos helyzetűeknek, vagy róluk szóló digitális tartalmakat és szolgáltatásokat. Fontosnak tartják továbbá egy olyan, önkéntes alapon működtethető internetes tartalomcímkézési rendszer létrehozását, amely biztosítaná, hogy fiatalkorúak vagy bizonyos témák irány érzékeny személyek biztonságosan kikerülhessenek számukra nem kívánatos tartalmakat a világháló magyar nyelvű oldalainak böngészése közben.